Aan mijn Monsterwonder

Lief plofje,

 Vandaag schrijf ik aan jou.

Je bent nu over de helft van wat je moet worden alvorens je deze wereld zal betreden. ’t Is een circus, dat kan ik je verzekeren, maar er zijn nog gigantisch veel mooie dingen om je ogen de kost aan te geven, je vingers van te laten proeven en je mond van te laten voelen. Dat beloof ik.

Je hoort mij en je soms grappen makende, maar vooral geduldige vader nu om de haverklap onzin verkopen, dus vond ik het tijd om ook het een en ander uit te leggen en te vertellen.

Helemaal tegenovergesteld van jouw komst, was die van jouw mama, mezelf in kwestie, enorm wankel en onzeker. Er is over mij gediscussieerd en geargumenteerd. Ik ben er gekomen als donderslag bij heldere hemel, en werd al gauw een héél erg bewuste keuze. Naar aanleiding daarvan kreeg ik op mijn 18de verjaardag van een tante van jouw Moeke, die inmiddels al mooiere en zachtere oorden had opgezocht, een kaartje. Geschreven toen om nu te krijgen. Ik ga dankbaar met haar woorden lopen.

“Dag kleine Uwe,

Welkom in deze harde maar vooral toch nog mooie ‘grote mensenwereld’. Van bij ’t prille begin van je ontstaan hebben we in gedachten heel veel met je meegeleefd! We kunnen je dan ook zeggen dat we heel blij zijn dat je er bent. We wensen jou een levensweg bezaaid met bloemen en heel veel mensen om je heen die ontzettend veel van je houden! We hopen dat je mag opgroeien tot een liefdevolle, levensblije, goede vrouw; dat je door je doen en laten liefde, vreugde en geluk mag geven aan allen die je in je leven ontmoet!”

Ik kan, klein mirakel, jou niets dan meer van dat toewensen. Ik ga fouten maken en leren met vallen en opstaan. Kop tegen de muur en in het zand. We gaan samen onze weg bewandelen en vast af en toe een zijweg opzoeken met een doodlopend eind. Gelukkig zijn er Iphones en gps-systemen die ons zullen opdragen om “zo snel mogelijk te keren”. Papa helpt vast, ’t is een goeike. Nu zit hij vaak nog te piekeren en zucht hij met z’n handen in het haar dat hij blij is dat ik naast hem sta, maar ik ben er zeker van dat hij de beste ter wereld wordt. Zoals jij hem elke vaderdag zal verzekeren.

We gaan ons best doen om je te omringen met enkel de crème de la crème. Tatu en Oma, Mémé, Oma en Opa, Moeke, Vake/Vati (die moet nog beslissen), 3 tantes met elk een handleiding (kom je nog wel achter 😉 ). Een maffe nonkel die je haren kapt indien nodig. 2 Belachelijk geweldige Meters die je zo gaan verwennen dat het onze oren uitloopt.

Niet te vergeten dat je er nog 2 handenvol suikertantes en nonkels bijkrijgt die allemaal een klink kwijt zijn en al waanzinnig pronostieken over je geslacht, geboortedatum, gewicht en lengte. Ze Zijn nu al gek van je. Allemaal.

 Kom als je klaar bent, Wonder.

Ik zeg zo vaak dat ik het ‘zwanger zijn’ al beu ben, dat hoor je vast. Maar neem je tijd. Doe wat je moet doen, blijf rustig hoog en droog.

Ik voel en zie dagelijks dat je het goed hebt, dus zo slecht doe ik het dan misschien toch niet.

We zijn zo blij dat je er bent dat ik het vast nooit op papier krijg.

Tot snel,

Laat je af en toe eens horen.

 Liefs,

Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s