At Christmas time

December, 2014

Een geweldig Kerstfeest en een fantastisch 2015 gewenst.

Ik hoop dat het brengt wat het vorig jaar niet bracht, dat je voelt wat je nog wilde voelen in 2014 en meer van dat in 2015. Veel glitter en ook een beetje sneeuw.

 Om te beginnen.

 Als de Kerst en het nieuwe jaar in aantocht zijn, is het een gepast moment om terug te blikken op het voorbije jaar. Zo is het namelijk al jaar en dag traditie bij ons in de familie dat we nieuwjaarsbrieven blijven schrijven, ookal zijn we al van de schoolbanken af. Je bent er natuurlijk vrij in om hem voor te lezen en überhaupt te schrijven, maar laat ons stellen dat het warm wordt aanbevolen..

Daar komt bij dat mijn grootvader, ons Vake – tevens mijn peter – verjaart op 25 december. Een echte Père Noël. Dit jaar wordt hij 70. En hij wordt voor het eerst overgrootvader. Je begrijpt vast de ernst van het Kerstfeest van 2014. Stakes are high. Wine will be flowing.

Waar was ik?

Right. Terugblikken.

2014 was, alles bij elkaar, een goed jaar. Eerst wat bitter in de mond, maar een warme en zoete afdronk. Ik ging van iemands vriendin, naar een samenwonende verloofde jongedame. Ik trouwde in volle glorie en in de stralende, bloedhete zon. Ik bezocht Amerika en werd zwanger in Las Vegas. Inmiddels ben ik bijna 30 weken zwanger en kan ik zeggen dat 2014 me enorm veel mooie momenten en mijlpalen heeft gebracht.

Ik heb mensen leren kennen die ik in mijn hart heb mogen sluiten.

Zoals ik zei, proefde het jaar soms ook bitter en venijnig. Mensen die je al jaren lang kent, denkt te kennen, maken vreemde keuzes. Ik werd gekwetst. Ik leerde nog meer relativeren. The hard way. Zweet, bloed en tranen. Van dat laatste heel wat.

Afscheid nemen en welkom zeggen.

Blijven welkom zeggen.

 Met 2015 om de hoek maak ik niet te veel plannen. Dat deed ik vorig jaar wel.

Ik ga 2015 nemen zoals het komt.

Ik wens iedereen een geweldig goede gezondheid toe. Ik heb van heel dichtbij moeten meemaken hoe kwetsbaar gezondheid en dus ook een mensenleven is.  Ik houd alvast mijn hart vast en hoop op een kerngezond MonsterWonder. Ik zeg vaak grijnzend dat we een afspraak hebben, MonsterWonder en ik. Zo is er contractueel afgesproken dat hij/zij niet groter mag zijn dan 54 cm en meer mag wegen dan 4,000 kg. Larie natuurlijk. Doe maar lekker je ding, klein spook.

Voor al mijn lieverdjes niets dan het beste in 2015. Al wat je hartje nog begeerde en niet kreeg in 2014. Een mijlpaal of een klein geluk. Het winnend lot. Durf om te stralen en te schijnen.

 Zoek je nog mooie muziek om de kerstdagen te begeleiden?

Luister dan zeker het album “And Winter Came” van Enya

En het mooie “Have yourself a merry little Christmas” van Sam Smith (een cover).

Beide grote favorieten van MonsterWonder.

Het sneeuwt dan toch voor eventjes in je oren en hart.

Heb je nog wensen over?

Wens me maar een mooie en leuke bevalling toe. Zo rond half maart, als het kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s