Viggo’s halfjaardag

Lieve Viggo
Mama hier. Vanmorgen werd jij exact een half jaar oud en eerder deze week ging ik terug aan het werk. Dat het snel gaat en we niet genoeg tijd hebben wist ik al, maar ik schrik elke dag van hoe hard ons klokje tikt. Tijd met jou vliegt. Tijd met jou doet me vliegen.

SONY DSC

Je gaat snel, en het lijkt alsof ook jij niet kan wachten om groot genoeg te zijn zodat je kan ravotten en knuffelen met je zus, met ons. Lachen en rollen deed je vroeger dan het verwacht werd. En toch, blijf je graag nog een beetje klein, kruip je voor rust en eten liever dicht bij mij. Dat treft, ik heb je daar het liefst.

Dat het leven geen eeuwige kraamperiode is werd deze week duidelijk. Back to reality, maar alsof jij voelde dat mijn hoofd en hart het al zwaar genoeg te verduren kregen was jij de rust en balans zelve. Dat ik je daar nu al, ookal ben je nog maar 6 maanden oud, voor wil bedanken.

Mijn zoon, mijn zon, de afgelopen 6 maanden waren er van de zwaarste, mooiste, pijnlijkste & krachtigste van mijn leven. Ze dwongen verandering en acceptatie af. Ze deden me nog meer liefhebben dan dat ik ooit mogelijk achtte.

We leven op elkaars ritme. Niet met lange zinnen maar met ongefilterde lichaamstaal. Lexie onze tropische storm en jij ons zacht windje op een zwoele zomerse dag. Ik leer je elke dag meer kennen en voelen en klink nu op een leven vol ontdekkingen. Dat ik de komende 6 maanden nog meer jouw mama mag worden en jij mijn zo(o)n. Dat we meer tijd krijgen en als dat toch onmogelijk blijkt, dat we elkaar meer mogen vinden. Dat ik iets meer durf kijken in het nu, want morgen met jou is er al zo snel.

 

‘k Zie je graag,

mama

 

 

 

Een gedachte over “Viggo’s halfjaardag

  1. Uwe jong, ik lees dit nu… op de dag dat Jackie geboren werd schreef je dit, en 2 weken voor diezelfde Jackie ook 6 maanden wordt lees ik dit. Rillingen van herkenbaarheid en een kropke van geluk en verdriet tegelijk. Blijf vooral veel schrijven, ik lees het zo graag X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s