Ons verhaal

Hoe ik begon, 4 jaar geleden aan ons ‘happy ever after’ ging zo:

Welkom familie, vrienden, collega’s en kennissen.

Welkom op wat voor ons – voorlopig toch – zal herinnerd worden als de mooiste dag van ons leven. Welkom op ons ‘nog lang en gelukkig’.

Ons verhaal, dat van Tom en mij, is zo’n 12 jaar geleden begonnen. De plek die velen van ons nog zullen kennen als TennisClub ‘t Hemeltje gaf betekenis aan het begrip ‘liefde op het eerste gezicht’. Op een zwoele namiddag in de zomervakantie toen Tommeke stond te tennissen op plein 5 sloeg er een vonk over wanneer ik voorbij wandelde. Hij was toen nog voorzien van een pet die hij de komende 6 jaar niet meer zou afzetten.

Dat was een mooie zomer. De zomer van 2002. Allebei groener dan gras achter onze oren, waren we ervan overtuigd dat dit het was. Eerste en echte liefde.

Maar zoals veel van die jonge zomer-romances was ook de onze van korte duur. Daar leek het toch op.

3 jaar later kruisen onze wegen weer. Een paar keer onschuldig gaan joggen in de wildertse duintjes gaat voor een 15- en 17-jarige al snel de romantische toer op. Kort en krachtig vielen we terug in elkaars armen.

Onze wegen scheiden en we zien elkaar een lange tijd niet.

Een paar carnavallen, veel sms’en een JungleFuif later gaan we samen naar het festival Casablanca om te zien en te voelen dat een eerste liefde niet roest. Ze laat je niet onberoerd. We nemen afscheid en houden contact.  We zijn er allebei een week niet goed van. Elkaar zien, wat een gevoel.

Tom voelt een keerpunt. Na Nieuwjaar maakt hij een klik. We spreken af en elke romantische komedie werd waar. Dit was het. Zo voelde het. We waren niet verder uit elkaar gegroeid, alles leek neer te komen op dat moment. Ik was overdonderd, bang, maar het viel niet te ontkennen.

25 januari 2013 gaat Tom op zijn knie om twintig voor elf  ’s avonds in een witgesneeuwd sportpark enkel verlicht door de theelichtjes die rondom hem stonden.

De plek van onze eerste ontmoeting en trouwens ook onze eerste kus.

Dat we hier vandaag staan is voor velen en ook voor ons vaak nog steeds een verrassing. Maar ik sta hier zekerder dan ooit. Met mijn blik en hart op oneindig kan ik zeggen dat ‘ja’ antwoorden op zijn vraag om zijn vrouw te worden mijn tot hiertoe beste beslissing ooit was. Ofja, op 1 na, mijn schoenen vandaag zijn mijn beste beslissing ooit.

Dat is het eerste deel van ons verhaal.  Vandaag nodigen we jullie uit om erbij te zijn terwijl we verder schrijven aan het tweede deel.  Hou jullie vast, hou zakdoeken en confetti klaar, want het belooft een goeike te worden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Ons verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s