Een ode aan 30 zwoele zomers

Mijn stormtrooper wordt 30 jaar jong vandaag en ik schreef hem een speech voor een welbepaald verrassingsfeestje. Een speech die ik nooit gaf maar die hij te goed heeft, want een overstap op tram 3, dat kan niet zomaar passeren.

30 jaar leven in even getallen, tenzij 15. 15 is oké. 30 jaar groen en 30 jaar ongewenste krullen. 30 jaar kakkenestje, 30 jaar kroelen. 30 jaar Tom. Ik wil je feliciteren en vieren elke dag van het jaar, maar deze dag, zo’n 30 jaar geleden, geloof ik graag met je mee dat jij er kwam omdat ik er 2 jaar later ook moest zijn. Een voorsprong met vertraging. Tijd en timing, ze zouden nooit jouw beste vriend zijn. En toch lijkt het vandaag alsof je het allemaal zo bedoeld hebt.

Ik doe een stapje achteruit en kan alleen waanzinnig fier toekijken – zeg maar staren – naar de stormtrooper die je bent. Je herontdekte en maakte jezelf waar. Jij deed dat. Ondanks alles en dankzij niemand. Ik geloofde soms graag dat ik je hielp, maar volgens mij zijn er meer momenten geweest dat ik je het moeilijker of toch zeker uitdagender maakte. En je werd papa, had er een handfractuur en 17 uur + 8 uur met alleen druivensuiker en energiedrank voor over.

En ik rekende dat 30 jaar jij wil zeggen dat we al langer dan de helft van je leven, een deel van elkaars leven zijn.

Processed with VSCO with a6 preset

Schol!

Op nog eens 30 jaar jou! Op de tropenjaren. Op alles voor Lexie en Viggo, maar op nog meer erna. Op hoe blij ik ben dat ik je nooit echt ben kwijt gespeeld. Op 6 jaar geleden dat liedje in de Seat en alle autoritjes – en zitjes die erop volgden. Op de rode wijn, de duvels en de witte martini. Op het amper ruziemaken en op onze zelfverklaarde telepathie. Op Casablanca waar ik elke keer opnieuw u wil kussen en het toch niet deed. Op parkeerboetes in Leuven. Op Blankenberge. Op Las Vegas en op Antwerpen. Op al ons oogcontact, op al ons plagen. Op alles wat nog gaat komen, op tijd voor ons, op het herbeleven van onze dromen.

Want lief, echt waar, ik leef mijn dromen met en dankzij jou.

 

Een gedachte over “Een ode aan 30 zwoele zomers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s