1 jaar Viggo

Lieve Viggo

vooral vinnige, vlotte Viggo,

Gelukkige verjaardag, mijn vogeltje. Vandaag exact 1 jaar geleden kwam je, zoals je zus, moeizaam uit mij getrokken. Tijdens de laatste uren van een waanzinnig pittige arbeid kreeg je het af en toe behoorlijk moeilijk en ik verantwoord daar ons jaar slapeloze nachten en elke 2,5 uur wakker voor een troostende slok of een flinke teug mama – mee. In die verloskamer heeft het gestormd: weeën, kreten en tranen. Toen kwam jij, perfect en eens dichtbij mij, de rust zelve.

Jij bent mijn kalmte na de storm, ookal ben je een wervelwind. “You were like coming up for fresh air. It was like I was drowning and you saved me.” (McDreamy) Papa deelt deze zin vast graag met jou.

Het afgelopen jaar heb je me geleerd dat energie niets te maken heeft met slaap of uitgerust zijn. Ik ben vermoeider dan ooit maar je gaf me energie, goesting en ik zit meer dan ooit weer boordevol ideeën. Je leerde me dat liefde nooit deelt of verdeelt maar enkel exponentieel vermeerdert en haar plek onverbiddelijk warm opeist. Dat het leven nu geleefd wordt en “geluk” een vaag begrip is dat niet gevonden maar beleefd wordt, elke dag.

Ik klink vandaag op jou. Op een jaar dat ik nooit zal vergeten. Een jaar van zoeken, maar van stilaan ook vinden. Voelen en durven. Huilen en troosten. Omarmen en verwarmen. Op een zoon die ik nooit dacht te hebben, maar dat ik nooit nog een leven zonder zou willen.

Zullen we het volgend jaar iets meer slapen?

Viggo de vinnige, met jou vlieg ik de wereld rond, dichtbij mij. Want ik wil je dicht bij mij.

Liefs

Mama

 

2 gedachten over “1 jaar Viggo

  1. Super mooi Uwe… Ik herken me heel erg in dat ‘geluk wordt niet gevonden, maar beleefd’. Dit voel ik heel hard sinds ik Morris heb. Gelukkige verjaardag lieve schattige Viggo! Drie natte kussen 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s